2017. május 11., csütörtök

Vállalatirányítási Trendek 2017-ben

2017 új trendeket, elvárásokat és lehetőségeket hoz magával. A vállalatok számos szempont figyelembe vételével kell az új üzleti stratégiát kialakítani, aminek része a vállalatirányítási rendszer (ERP) is.2017 áprilisában első alkalommal szervezte meg a MultiSoft Kft. az „ERP Trendek 2017-ben” témájú szakmai napját. A gyorsan változó világ és a technikai fejlődés a vállalatirányítási rendszerekben is számos újdonságot hoznak magukkal, de melyek is ezek?

Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a felhő rendszerek, a mobil hozzáférési lehetőség és az ERP kiegészítő funkciói kerülnek a fókuszba. Annak ellenére, hogy sokan még mindig csak az érveket sorakoztatják a felhő rendszerű, illetve a vállalat gépeire telepített megoldásokra, a cloud rendszerek mellett vitathatatlan előnyként kell kiemelni a rugalmasságot és a költséghatékonyságot.

Az ERP rendszerek ma a vállalatok számára számos innovatív funkciót tartalmaznak, melyek közül az egyik a mobil hozzáférés, mely segítségével valamennyi vállalatirányítási megoldás elérhető, így akár útközben, vagy az irodától távol is dolgozhatnak a munkavállalók. Szabadon, irodai határok nélkül dolgozni, probléma esetén gyorsabban reagálni, csak néhány azokból az előnyökből, melyek egyértelmű versenyelőnyt generálnak.

A 2017-es évvel a vállalatok akár új, más ERP rendszerek közül is választhatnak. Eltekintve a mobil és cloud megoldások által használt megoldásoktól, az IoT (Internet of Things) szintén új kapukat fog megnyitni és növelheti a vállalatok lehetőségeit, azáltal, hogy automatizált megoldásként figyelheti pl. egy gyártósor hatékonyságát, a készleteket, ezáltal elősegítve a folyamatos üzmeletetést és megelőzve a kieséseket. Az IoT további előnye többek közt, hogy segít a vállalkozásoknak, hogy a termékekről adatok gyűjtésével jobban megismerjék az ügyfelek viselkedését is, ezáltal igényeiket jobban kielégítő termékek kifejlesztésének ad lehetőséget.

Hasznos információ lehet a vidéki székhellyel vagy telephellyel rendelkező, ERP bevezetés előtt álló KKV-knak, hogy a Ginop 3.2.2. segítségével vállalatirányítási rendszerüket akár pályázati forrásból is bevezethetik.

A fenti témákról bővebben 2017. május 25-i, győri szakmai napunkon is hallhat: https://navision.hu/ERPnap

Budapesti rendezvényünkről készült képek Facebook oldalunkon megtekinthetők: http://bit.ly/ERPnapBP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése