2017. március 30., csütörtök

Tudta, hogy a Power BI jelentések már telefonon is elérhetőek?

Január elején elérhetővé vált mindenki számára a telefonos jelentések előzetes változata.
A telefonos jelentésekkel egy álló nézetű Power BI Desktop jelentést kifejezetten mobil felhasználók igényeire lehet szabni. Ezzel a frissítéssel bárki készíthet olyan telefonos jelentés nézetet, amely a Power BI riportok megjelenítését javítja mobilos nézetben.
Cikkünkben a legújabb verzió újdonságait mutatjuk be.
Nagyobb vizuális terület a mobilos jelentéseknél

A felhasználói élmény javulását célozza az az újdonság, hogy telefonos jelentések esetében lehetőség van görgetésre. Ezáltal több vizuális terület – akár 20 sor – is megjeleníthető a készüléken, így ha egy jelentés információi nem férnek rá egyetlen képernyőre, a scroll-ozásnak köszönhetően minden adat elérhetővé válik.

A telefonos jelentések egyszerűen megtalálhatók

A telefonos jelentések a megtekintés során máshogy viselkednek, mint az asztali verzióban. Például mindig állókép elrendezésben jelennek meg és vannak olyan funkciók, amelyekkel további adatokat jeleníthetünk meg egy jelentésen belül. Ahhoz, hogy könnyebb legyen azonosítani egy telefonra optimalizált jelentést, a következő ikon került bevezetésre: 
Ez az ikon a jelentés listában és a keresési találatok listában jelenik meg, azonban csak azoknál a riportoknál lesz látható, amelyek a legfrissebb verzió globális megjelenése után készültek. Ha az előzetes (preview) változatban létrehozott jelentések elé is szeretnénk ilyen ikont tenni, akkor azokat a jelentéseket újra közzé kell tennie a Power BI segítségével.

Frissítsük a jelentést, hogy a legfrissebb adatokat közölhessünk

Android és iOS eszközökön most már manuálisan is frissíthető a telefonos jelentés, a képernyő felső sávjának lehúzásával, vagy a frissítés gomb megnyomásával Windows 10 Mobile készülékeken. Így szinkronizálható a jelentés a Power BI Service által generált legfrissebb változattal. Amennyiben a jelentés ‘Közvetlen lekérdezés’ alapú, a frissítés funkció egy új lekérdezést indít, ami a legújabb adatokat fogja visszaadni.

Lenyitható fejlécek és láblécek

A lenyitható fejlécek és láblécek segítségével növelhető a kijelző adatok számára hasznos területe. Egy mobilos jelentés megtekintésekor ha a jelentésben görgetünk, akkor a fejléc és lábléc eltűnik. Az egész kijelző arra fókuszál, ami igazán fontos: azaz a jelentésben látható adatokra. Amennyiben egyszer megérintjük a képernyőt, vagy elkezdünk felfelé görgetni, a menük ismét megjelennek.


Jelentéskészítéssel és -olvasással kapcsolatos javítások

Javításra kerültek a Power BI Desktop alkalmazásban a telefonos jelentés készítésének folyamata és a jelentések telefonos megjelenítése. A Power BI Desktop alkalmazásban, ha egy jelentés sok vizualizációs elemet tartalmaz, akkor a vizualizációs panel most már görgethető is, hogy elemeket adhassunk hozzá a telefonos megjelenítéshez. További fejlesztés, hogy a vizualizációk a szerkesztő panelen nagyítottak, hogy jobban láthatóak és megkülönböztethetőek legyenek. A megjelenítéssel kapcsolatos fejlesztések első sorban a betöltési idővel és teljesítménnyel kapcsolatosak.


Power BI ingyen

Még nem használod a Power BI-t? Bíztatunk téged is, hogy próbáld ki, ismerd meg a használatát. Adataid életre kelnek, kimutatásaid áttekintők és gyorsan elkészíthetők lesznek! Kedvet kaptál? Próbáld ki most ingyen a Power BI-t, ajándék helyzetfelmérési tanácsadással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése