2017. március 21., kedd

5 érv a Dynamics NAV, felhő platformra való költöztetése mellett

Az infrastruktúra, mint szolgáltatás jelentős előnyöket kínál kis- és közép vállalkozások számára a költség és hatékonyság terén a helyi adatközpontok fenntartásához képest. A szükséges eszközök először a Dynamics NAV 2013 R2-ben kerültek bevezetésre, hogy egyszerűen lehessen telepíteni a rendszert Azure patformon, a Microsoft felhőjében.

Bár az alábbi pontok általánosságban a Microsoft Dynamics NAV Azure-on való hosztolásához kapcsolódnak, a tartalmuk különösen érdekes lehet a kis- és középvállalkozások számára.

Kevesebb erőfeszítés

Elsősorban a KKV-knál jellemző, hogy meglehetősen alacsony az informatikai szakemberek létszáma és a legtöbb cég inkább a kulcs üzleti célokra fókuszál, mint a hardver problémákra. Az infrastruktúra és a Microsoft Dynamics NAV nagyvállalati szintű platformra migrálása által, - mint amilyen a Microsoft Azure is, - ez a probléma minimalizálódik.

A Dynamics NAV Azure-ba való költöztetése által az üzleti csapatának és belső munkatársainak nagy valószínűséggel nem kell a következőkkel foglalkoznia:
  • A felszerelés– szerverek, routerek, hálózati eszközök, stb. 
  • Szerver szoftver 
  • Operációs rendszerek 
  • Az összes eszköz és szoftver biztonsága 
  • Szoftverek és adatok biztonsági mentése 


Garantált stabilitás

Az Azure stabil infrastruktúra platformot és szolgáltatói szerződést biztosít.

Az olyan adatközpontok, mint például a Microsoft Azure, bővíthetőek, ami nagyobb mértékű redundanciát és rendelkezésre állást biztosít. Végsősoron ha valaki egy georedundáns hosztolási megoldásért fizet, akkor nagy valószínűséggel nem fog fennakadást észlelni a szolgáltatásban. Hiszen az olyan felhő szolgáltatók, mint a Microsoft Azure olyan szolgáltatói szerződést nyújtanak, ami 99%+ rendelkezésre állást biztosít.


Költség: Csak azért fizessen, amire tényleg szüksége van

Az Azure használattól függő alacsony költségű előfizetési modellt kínál, amelyben csak azért fizet, amire valójában szüksége van.

Bár egy egyszeri díjas beruházással szemben (mint például a házon belüli infrastruktúra kialakítása) annak az ötlete, hogy egy szolgáltatásért a “végtelenségig” fizessünk elsőre nem tűnik logikusnak. A kis- és középvállalatok számára az Azure végtelen flexibilitása mégis előnyöket rejt.

Az Azure segítségével a rendszert igény szerint bővíteni és csökkenteni is tudja. A használat alapú modellben, nincsenek kezdeti befektetések és nincs havi vagy éves hűségidő sem. Ez különbözteti meg a hagyományos szerver hosztolástól, ahol havi fix díjat fizet egy szerverért. Az Azure esetében futtathatja, vagy megállíthatja a virtuális gépet, átméretezheti, merevlemezeket csatolhat hozzá, vagy vehet el, beállíthat végpontokat és terheléselosztást alkalmazhat.

Az Azure 6 és 12 hónapos előfizetéseket is kínál, amelyek akár 32% megtakarítást is jelenthet (egy $550-os havi előfizetés esetén). A Microsoft ár kalkulátorával akár a havidíj költségét is meghatározhatja.


Gyorsan üzembe helyezhető

Az Azure segítségével könnyen üzembe állíthat új szervereket és migrálhat létezőket, elkerülve a nagyobb fennakadásokat az üzleti életben.

A szolgáltatás még egy szerver „képgyűjteményt” is tartalmaz, aminek segítségével több standard szerver típus közül választhat (mint például Windows vagy SQL), amelyek perceken belül létrejönnek az Azure platformon.


Biztonságos

A legjobb felhő szolgáltatók, mint a Microsoft Azure, olyan tartós és magas szinten standardizált dizájnt és működést kínál, ami a biztonságot helyezi az előtérbe.

Az Azure olyan információs biztonsági előírásoknak felel meg, mint az ISO 27001. Ezen bizonyítványok mellett a legtöbb felhő szolgáltatónak dedikált csapatai vannak, hogy karbantartsák és monitorozzák az adatközpontokat.

A Microsoft Dynamics NAV rendszernek az olyan nagyvállalati szintű felhő szolgáltatásba való telepítése (megfizethető áron), mint az Azure, olyan opció, ami igazán csak az elmúlt években vált elérhetővé a piacon.

Ahogy a fenti pontok is mutatják, az Azure nagyfokú flexibilitást ad az üzleti életnek, ami nagyszerű lehetőség azoknak a cégeknek, akik növekedésre számítanak.

További információ: www.officeoncloud.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése