2017. február 27., hétfő

A Microsoft Power BI üzleti intelligencia megoldás 3 kulcsfontosságú előnye

Amikor a Microsoft három éve bemutatta a Power BI jelentéskészítő megoldást, üzleti körökben némi kétkedést váltott ki. A kritikusok szerint a nagy adat (big data) a nagy vállalkozások számára lett kitalálva, viszont a nagyvállalatok már így is rendelkeznek IT osztállyal és olyan drága eszközökkel, amikkel értelmezni tudták/próbálták ezeket az adatokat.


Mi változott?


Most már a legkisebb vállalkozás is felismeri, hogy jó adatok kellenek ahhoz, hogy túlszárnyaljanak a versenytársakon. A Power BI korai bevezetői több szempontból is felrázták az elemzés világát. Egyrészt innentől fogva nem kellett technikai háttér ahhoz, hogy bonyolult lekérdezéseket írjunk és fantasztikus kinézetű vizualizációkat hozzunk létre, amelyek leírják, hogy mit is rejtenek a számok.
Remek példája egy olyan átlag lekérdezésnek, amelyre minden vállalkozás vezetőjének szüksége van arra, hogy a havi eladások részleteit lássák területekre, vagy akár szolgáltatás/termék kategóriákra lebontva. Fontos számukra, hogy lássák, mi az ami jól működik, mi az, ami alul teljesít és hogy mi adja a bevétel oroszlánrészét. A Power BI leegyszerűsíti ezeket a vizsgálatokat, az átlag, nem technikai vállalkozás vezetője, vagy pénzügyi szakember számára. Válaszokat kaphat olyan előre elkészített színkódos táblázatokban, amelyek jelzik, hogy mi lenne a következő logikus üzleti lépés.
De ez csak a jéghegy csúcsa. 

Az alábbiakban olvashat a Power BI három kulcsfontosságú előnyéről a kis vállalkozások számára.1. Birtokában van a saját adatainak.


Miért is kellene olyan emberektől függenie, akiknek nem az Ön vállalkozása a legfőbb prioritás? A Salesforce rendelkezik az eladási adatainak egy részével. A web oldalak nyomon követik a marketing és érdeklődők konverziójának adatait. A múltban ez a forrásadat nem volt elérhető az átlag kisvállalkozásnak, de mindez most már az Öné. A Power BI segítségével birtokában van a saját adatainak és saját maga tudja azokat elemezni is. A Power BI úgy viselkedik, mint egy adatfordító, amely egyben a következő két előny alapját is képezi: gyorsabb válaszidő és alacsonyabb költségek.

2. A döntéshozatal folyamatának lerövidítése által sokkal agilisabbá válik.


Ha késve lép be a játékba annak ugyanaz a hatása, mintha tévedne. A vállalkozások vezetői akkor sikeresek, ha azonosítani tudják a felkapott termékeket és az eltűnőben lévőket. A trendelemzés jó indikátora lehet annak, hogy mit hoz a jövő. A válaszok az adatokban rejlenek, de az egy évvel ezelőtti adatok gyakorlatilag használhatatlanok; sőt, még akár a helytelen útra is terelheti, ami a szűkös erőforrásainak rossz befektetéshez vezethet.
A Power BI azáltal gyorsítja fel a cégét, hogy megfejti a legfrissebb adatok mögött rejlő történetet. Megtalálja, hogy melyek a növekvő piacok, hol van jelentős kereslet és hogy hol folyik el a pénz a vállalkozásából. Ne várjon arra, hogy valaki másnak lesz ideje az Ön problémáira. A lényeges válaszokat megkaphatja, amikor csak szüksége van rá, várakozás nélkül.

3. A nagyvállalati szintű adatok most az Ön számára is ingyenesen, vagy minimális költséggel elérhetőek.


Ha az adatbirtoklás és a gyorsaság nem lenne elég, akkor itt van még a Power BI-hoz kapcsolódó költségcsökkentés is. A vállalkozások tulajdonosai régebben lemondtak az ilyen szintű elemzésről, nem mintha nem lett volna szükségük rá, de nagyon drága volt, vagy nagyon nehézkes volt a működtetése. Ezért régen szükség volt egy konzulensre, vagy egy IT szakemberre, hogy összegyűjtse és elemezze az adatokat, majd vizualizálja azokat, hogy megkönnyítsék a döntéshozatalt.
A Power BI ingyenes opciójával percek alatt képes elemezni a vállalkozása helyzetét. Még a havi előfizetéses Pro verzió is meglehetősen olcsó egy nagyobb befektetéshez képest, amely többnyire a váltakozó bevételű KKV-knak kedvez.

Összegezve


A nagy adat (big data) már nem csak a nagyvállalatok számára érhető el. Ezt az előnyt ők ma már nem élvezik. A kisvállalkozók, piackutatók, pénzügyi szakemberek és salescsapatvezetők számára ma már egy fantasztikus eszköz áll rendelkezésre, hogy növeljék a vállalkozás teljesítményét. Persze még a nagy cégek üzleti csapatai is élvezhetik a Power BI előnyeit, hiszen nem szükséges várniuk arra, hogy más adathalmazokból nyerjék ki a saját adataikat, vagy hogy más emberek elemezzék az ő adataikat.
Képzelje csak el, mit tud elérni a vállalkozása, ha azt a Microsoft Power BI támogatja. Egészen összetett adatokat elemezhet akár a mobil eszközén is és bárhonnan hozhat döntéseket. Kezdjen bele már most egy gyorsabb is hatékonyabb vezetésbe mielőtt a piac olyan változásokat hoz, amire nem is számítana. 

Használja a Power BI-t, hogy visszaszerezze az irányítást a vállalkozása felett és kiaknázza a nagyvállalati elemzések által nyújtott összes lehetőséget.


Készen áll arra, hogy összegyűjtse az adatait, vizualizálja azokat és ezekbe transzformációs betekintést nyerjen?

Keresse meg Power BI szakértőnket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése