2016. július 7., csütörtök

Microsoft Dynamics NAV 2016 újdonságok - Mobil és webes kliens

A Microsoft Dynamics NAV 2016 újdonságainak utolsó bejegyzésében a mobil és webes klienst érintő újdonságokról tájékozódhat.Oszlopok megjelenítése és elrejtése a Microsoft Dynamics NAV  webügyfélen (Web Client) és a Microsoft Dynamics NAV táblaügyfélen (Tablet Client)


A Microsoft Dynamics NAV Windows ügyfélhez hasonlóan elrejthet, vagy megjeleníthet oszlopokat a Microsoft Dynamics NAV webügyfélen és a Microsoft Dynamics NAV táplagépügyfélen. Az oszlopok az oldalon meghatározott sorrendben jeleníthetőek meg, sorrendjük nem változtatható. Az aktuális oszlop elrejtéshez használja az Oszlop elrejtése funkciót, a megjeleníthető oszlopok kiválasztásához az Oszlopok választása funkciót. A beállítást a program elmenti és a Microsoft Dynamics NAV következő megnyitásakor ez alapján jeleníti meg az oszlopokat.

Ablaktábla rögzítése


A Microsoft Dynamics NAV most már támogatja az ablaktáblák rögzítését a Microsoft Dynamics NAV webügyfélen és a Microsoft Dynamics NAV táblagépügyfélen is. Az ablaktáblák rögzítését a Microsoft Dynamics NAV Windows ügyfélen a konfigurációból lehet beállítani, a Microsoft Dynamics NAV fejlesztői környezetben pedig a FreezeColumnID használatával. A Microsoft Dynamics NAV webügyfélen és a Microsoft Dynamics NAV táblagépügyfélen az első sor mindig rögzítve van, még ha ez a funkció nincs is bekapcsolva.

További információért olvassa el a How to: Add Freeze Panes és FreezeColumnID Property oldalakat angol nyelven.

Javítások a keresésekben a Microsoft Dynamics NAV webügyfél esetén


Jelen verzióban a Microsoft Dynamics NAV webügyfél lehetővé teszi a billentyűk használatával történő egyidejű keresést mezőkben és egyszerre akár több oszlopban is.

Keresés több oszlopban a Microsoft Dynamics NAV webügyfélen


A Microsoft Dynamics NAV webügyfélen egy lista több oszlopában is kereshet egyszerre. Ilyen módon keresni a Keresés ikonnal és a keresési feltételek megadásával lehet. A keresés a beírt karakterek alapján folyamatosan frissíti a találati listát. Keresési feltételekben szimbólumokat is használhat, amely esetben az adott szimbólumra fog keresni a program. További információért olvassa el a How to: Use Quick Filter on Pages oldalt angol nyelven.


Navigációs ablak és kötegek


Az előző verzióban a navigációs ablak olyan listahelyeket tartalmazott, amelyek automatikusan hozott létre a rendszer a Szerepkör-főoldalon található kötegek alapján. Ezek a listahelyek az új verzióban alapbeállításként már nem automatikusan jönnek létre. Egy listahely csak akkor jön létre, ha a navigációs ablakban létezik egy kapcsolódó entitás. Például egy olyan köteg, ami a Folyamatban lévő eladási számlákat jeleníti meg csak akkor lesz hozzáadva az ablakhoz, ha létezik egy Eladási számla bejegyzés a Navigációs panelen, amihez kapcsolható a köteg.


Dátum beírása a Microsoft Dynamics NAV webügyfélen


A Microsoft Dynamics NAV webügyfélen és a Microsoft Dynamics NAV táblagépügyfélen használhatja a dátum kiválasztása funkciót a dátum manuális beírása helyett.


Vezérlőbővítmény a Microsoft Dynamics NAV telefonügyfélen


A Microsoft Dynamics NAV telefonügyfélen egy vezérlőbővítményre koppintva tud ránagyítani egy elemre. Nagyítás módban minden kapcsolódó művelet a bővítmény alatti kék mezőben található.


Vállalat, nyelv, régió, időzóna és munkanap választása mobilügyfélen


A Microsoft Dynamics NAV webügyfélen, a Microsoft Dynamics NAV táblagépügyfélen és a Microsoft Dynamics NAV telefonügyfélen az új Beállításaim oldalon lehetősége van dinamikusan kiválasztani a felhasználói felület nyelvét, régiót, vállalatot és munkadátumot. A változtatások életbe lépéséhez ki kell lépnie, majd vissza kell lépnie a programba. Az egyetlen kivétel a munkadátum változtatása, amely azonnal frissül.
Az elérhető nyelvek a telepített nyelvi moduloktól függnek. Minden beállítás a Beállításaimban található választásokon múlik. 
Fontos
A Beállításaim oldal bevezetésével a Web.config fájlban található Vállalat, Időzóna, Régió és Nyelv beállítások törlésre kerültek. Ha létezik egy régi hivatkozás, amely például egy specifikus vállalat nevét tartalmazza, akkor a Microsoft Dynamics NAV webügyfél felülírja a Beállításaimban található beállítást.
További információért olvassa el a Managing Language, Regional Settings, and Time Zone in the Microsoft Dynamics NAV Web Client és a My Settings oldalakat angol nyelven.

Több sor együttes kiválasztása Microsoft Dynamics NAV webügyfélen


A Microsoft Dynamics NAV webügyfélen úgy választhat ki egyszerre több sort, hogy egy soron a helyi menü előhívása után a Továbbiak kijelölése opciót választja. Ezután egy jelölőnégyzet jelenik meg minden sor felett a sorok kiválasztására.

Több egyedi jelentés elrendezésének frissítése és ellenőrzése


Ahelyett, hogy az egyedi jelentések elrendezését jelentésenként egyesével megváltoztatná, az új verzióban lehetősége van az összes egyedi elrendezés együttes változtatására.
Lehetősége van arra is, hogy ellenőrizze a változtatásokat, mielőtt elmentené azokat az egyedi jelentésekre. Ezáltal láthatja, hogy hogyan néznének ki a változtatások a jelentéseken és kiküszöbölheti az esetleges problémákat a folyamatban. Az ellenőrzés eredményéből közvetlenül megnyithatja a jelentés tervezését és javíthatja az problémákat. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizze a jelentés elrendezését mielőtt elmenti a változtatásokat.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése