2016. június 23., csütörtök

Microsoft Dynamics NAV 2016 újdonságok - Pénzügyi modul

A workflow- és dokumentum-kezelés mellett a Microsoft Dynamics NAV 2016 pénzügyi moduljában is találhatunk újdonságokat, amelyek megkönnyítik a munkavégzést.Könyvelési előnézet

Az összes könyvelhető bizonylaton és naplón elérhető a Könyvelési előnézet funkció, mellyel áttekintheti, hogy a  könyvelés során milyen tételek fognak létrejönni.
További információért olvassa el a How to: Preview Posting Results oldalt angolul.


Elhatárolások

Az olyan szolgáltatásokból és termékekből származó bevételek, amelyek teljesítése több könyvelési időszakot is érint, nem feltétlenül abban a könyvelési időszakban lesznek elismerve, amikor az eladási dokumentumot könyvelik és beérkezik az ellenérték. Az érintett könyvelési időszakokon a bevételek felosztásához beállíthat egy elhatárolási sablont az erőforrás, cikk, vagy főkönyvi számlához, ahova a bevételek könyvelve lesznek. A kapcsolódó eladási bizonylatot könyvelésekor, a bevételeket automatikusan felosztja a rendszer az érintett könyvelési időszakokra a beállított elhatárolási ütemterv alapján, melyet az elhatárolási sablon és a könyvelési időpont határoz meg.
Az olyan kiadások, amelyek több könyvelési időszak alatt merülnek fel, nem feltétlenül abban a könyvelési időszakban lesznek elismerve, amikor a beszerzési dokumentumot könyvelik és a kifizetés történik. Az érintett könyvelési időszakokon a kiadások szétosztásához beállíthat egy elhatárolási sablont az erőforrás, tétel, vagy főkönyvi számlához, ahova a kiadások könyvelve lesznek. Amikor a kapcsolódó beszerzési bizonylatot könyveli, a kiadásokat automatikusan felosztja a rendszer az érintett könyvelési időszakokra a beállított elhatárolási ütemterv alapján, melyet az elhatárolás sablon és a könyvelési időpont határoz meg.

További információért olvassa el a Defer Revenues and Expenses oldalt angol nyelven.

Több egyedi jelentés elrendezésének frissítése és ellenőrzése

Ahelyett, hogy az egyedi jelentések elrendezését jelentésenként egyesével megváltoztatná, az új verzióban lehetősége van az összes egyedi elrendezés együttes változtatására.
Lehetősége van arra is, hogy ellenőrizze a változtatásokat, mielőtt elmentené azokat az egyedi jelentésekre. Ezáltal láthatja, hogy hogyan néznének ki a változtatások a jelentéseken és kiküszöbölheti az esetleges problémákat a folyamatban. Az ellenőrzés eredményéből közvetlenül megnyithatja a jelentés tervezését és javíthatja az problémákat. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizze a jelentés elrendezését mielőtt elmenti a változtatásokat.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése